lab house

architecture, interiors, kitchen & bath, single family, sustainable

LabHouseExterior-1_960

labhouseBalcony_960

labhouseKitchen_960

labhouseBedroom_960

photo credit: Erik Paulsrud
design team
Architect | Joseph Vigil
Interior Design | Brandy LeMae
details
Located in South Boulder, the Lab House was built for a physicist and an artist who desired an open, modern home. Sustainable design features were a key component of the 2,034 square foot house, which takes advantage of natural lighting, efficient space planning and xeriscaping.
sustainable features
Passive solar orientation
SIPs construction
Radiant heated concrete floors
Solar Thermal (hot water) system
PV system
Forest Stewardship Council certified lumber
size
2,358 Total SF; 2,034 Finished SF
construction cost
$350,000
address
Boulder, CO